maanantai 25. tammikuuta 2010

Apa-housut



Vihdoinkin sain tehtyä keskimmäiselle housut apinajoustofroteesta. Eihän se kangas olekaan odottanut kaapissa kuin tovin. ;) Kaava on Suuresta Käsityölehdestä (03/09) fleecehousujen kaava. Ensimmäiset housut, jotka olen itse tehnyt. Monta puhelua piti äitille soittaa ja kysyä neuvoja, mutta kyllä niistä lopulta ihan hienot tuli. =)

keskiviikko 13. tammikuuta 2010

Villasukkakori


Meillä on kylmät lattiat. Siis todella kylmät. Ainakin talvella. Ei voi kuvitellakaan, että voisi olla ilman sukkia (paitsi kesällä) ja yleensä minulla on vielä villasukatkin jalassa. Aurinko ja Kuu-blogissa oli loistava idea; Kori, jossa on erilaisia villasukkia. Minä, törkeänä ideavarkaana, päätin toteuttaa tämän idean meilläkin. Ensin ajattelin, että minun pitää itse ruveta niitä sukkia kutomaan, mutta meillä kävikin sellainen joulupukki, joka toi villasukkia paljon. Nyt niitä on kaikille perheenjäsenille ja vieraillekin varmasti löytyy jonkinlaiset lämmittimet. Itse kori löytyi navetan vintiltä, joku mummon vanha pärekori. =)

sunnuntai 3. tammikuuta 2010

Heräsin kylmään aamuun


Villasukat jalassa tulin kuopuksen kanssa aamulla alakertaan. Keittiössä oli 16 astetta lämmintä. Oma vika, kun en jaksanut/ehtinyt illalla laittaa tulta leivinuuniin. Aamu alkoi siis lämmityksellä. On meillä patteritkin, mutta ne on päällä vain yläkerrassa makuuhuoneissa sekä eteisessä. Säästetään öljyä niin paljon kuin mahdollista. Ennemmin sitten pidetään paljon vaatetta päällä ja lämmitetään leivinuunia kaksi kertaa päivässä. Ja kun talo on vielä vanha, 50-luvun rintamamiestalo, jossa eristykset eivät ole ihan viimisen päälle, niin kyllä niitä puita talven aikana kuluu. Työlästä, mutta ah, niin tunnelmallista.

perjantai 1. tammikuuta 2010

Muistikansio





Vielä vähän aikaa sitten ihmettelin, mitä ihmettä joku tekee muistikirjalla. Eikö riitä, että on kalenteri, kännykkä ja muistilappuja. Mihin vielä ylimääräistä kirjaa tarvitaan? No, sitten tajusin, että muistikirjahan on juuri se asia, joka minulta puuttuu. Siihen ei merkitä hammaslääkäri- tai lasten neuvola-aikoja. Siihen kootaan ajatuksia, ideoita, pitäisi-tehdä-lista, reseptejä... Kaikkea kivaa siis. =) Lähdin metsästämään muistikirjaa ja alunperin tarkoituksena olikin ostaa kovakantinen, blankoja sivuja sisältävä kirja. Mietin myös, että ostaisin Anu Harkin Unelmien Leikekirjan, mutta se ei osunut silmiini missään. Sitten mielessäni välähti ajatus tehdä muistikansio. Siihen olisi helppo lisätä erilaisia papereita,muovitaskuja tai vastaavasti ottaa pois turhia. Voisin itse askarrela välilehdet, koska muistikirjassa pitää olla asiat eri kategorioissa. Ei voi olla neulomiseen ja puutarhaan liittyviä muistiinpanoja sekaisin! Niinpä ostin kansion ja kasan askartelutarvikkeita ja aloin väsäämään muistikansiota, oman näköistäni. Nyt vaan täyttelemään sitä mielen mukaan. (kansion etukannessa mustan sutun kohdalla on oikeasti nimeni.)