perjantai 30. huhtikuuta 2010

Housut


Esikoisen housut menevät polvista rikki todella nopeasti. Koko ajan pitäisi olla ostamassa lisää. Koska en viitsi laittaa rahojani jatkuvasti uusiin housuihin, niin päätin ommella esikoiselle housut. Niin ja siis kankaan ostaminen tai tilaaminen ja valmiiden housujen ostaminen on aivan eri asia. Vaikka se kangas olisikin kallista...
Nämä housut ovat tehty Myllymuksuilta tilatusta bambu joustofroteesta. Kaava on sama kuin apa-housuissa, mutta isompi koko. Housut on tehty ilman saumavaroja. Kangas on muuten ihanan pehmeä, tekisi mieli tehdä itsellenikin siitä housut.

lauantai 24. huhtikuuta 2010

Täydellinen lähetys


Pari viikkoa sitten saapui postista täydellinen lähetys. Paketti, joka oli täynnä lankoja. Kaikki villahousujen tekoon soveltuvia. Patonsia, Luccaa, Zitron Loftia jne. Enkä osaa sitä tunnetta kuvailla, mikä minulla oli, kun sain nuo langat käsiini. Harvemmin sitä kerralla ostaa lankoja niin paljon. Suurimmasta osasta teen villahousuja omalle tytölle sekä siskon tulevalle vauvalle. Kellertävä Patons pääsi jo säärystimiin. Niistä sitten oma postaus. =)
Ainoaksi ongelmaksi muodostui se, mihin kaikki langat laitan. Alkaa mun lanka-arkku olemaan ääriään myöten täynnä. Mutta silti aina jokin tietty lanka puuttuu ja on ihan pakko ostaa vielä vähän lisää. Tämä taitaa olla "kun mikään ei riitä" -sarjaa. ;0)

perjantai 23. huhtikuuta 2010

Kukkakakkuja



Sain kahden pojan jälkeen pienen tytön -reilu vuosi sitten. Nyt saan tehdä tyttömäisiä kakkuja. Tässä nimen mukainen ristiäiskakku sekä 1-vuotis syntymäpäiväkakku. Ristiäiskakun ohje on suoraan kinuskikissalta. Synttärikakun täyte myös Kinuskikissalta.

torstai 22. huhtikuuta 2010

Taloa







Joku pyysi kuvia meidän talosta. Nämä kuvat eivät näytä paljonkaan meidän talosta, en halua liian yksityiskohtaisesti taloa näyttää. Tässä kuitenkin lempikohtia talostamme -minun mielestäni.

lauantai 3. huhtikuuta 2010

Mitä kaapista löytyy -ruokaa


Välillä on päiviä, jolloin ei jaksa eikä viitsi lähteä kauppaan. Kuitenkin ruokaa on tehtävä, joten silloin on mitä kaapista löytyy -päivä. Viime tiistaina oli tällainen päivä. Ainoa ehto ruoalle oli se, että sen piti olla kasvisruokaa. Kaapista löytyi:

kaalia
1/2 keltainen paprika
1/2 punainen paprika
pala kesäkurpitsaa
sipulia
punaisia linssejä
tomaattipyrettä
kermaa
mausteita

Näistä syntyi linssipata.

Kuvan laatu on aika heikko, mutta oli pakko äkkiä vain ottaa jonkinlainen kuva, kun oli päästävä pian syömään. ;)

torstai 1. huhtikuuta 2010

Sormet multaan!


Varma kevään alkamisen merkki meillä on mullalla ja siemenillä täytetyt viili(s)purkit. Tänä vuonna olen laittanut jättisipulia, purjoa ja isosamettikukkaa. Vielä on laittamatta vähän lisää samettikukkaa, yrttejä sekä tarhadaaliat. Jos sitä ehtisi laittamaan ne vaikka tässä pääsiäisen aikaan. Ja jos mä saisin ne tänä vuonna ulos asti. Viime vuonna orvokit jäi kuistin ikkunalaudalle. Isoa määrää en pysty laittamaan taimia kasvamaan, koska tilaa on vähän ja sopivia kasvupaikkoja on aika niukasti. Mutta pienestä on hyvä alkaa, katsotaan sitten tulevaisuudessa, jos mulla olisi jonkinlainen viherhuone. =)