lauantai 31. joulukuuta 2011



Hyvää Uutta Vuotta kaikille!

perjantai 30. joulukuuta 2011

Joululahjoja: Lumituhka


Sisko sai kinnasneulalla tehdyt lapaset. Lankana Cascade superwash Sport.

torstai 29. joulukuuta 2011

Joululahjoja: Pakkasyö




Jämälangoista neulotut Pakkasyö-sukat ystävälle. Tekisi mieli tehdä itsellekin, mutta nämä oli sen verran suuritöiset(lankojen päättely), etten ainakaan ihan heti jaksa.

sunnuntai 25. joulukuuta 2011

Joulupäivä








Eli löhöilypäivä. Ruokaa silloin kun tekee mieli. Suklaata, kun tuntuu siltä. Pelejä, leikkejä, kirjoja. Koko päivä yöpuvussa, jos ei huvita laitaa vaatteita päälle.

Jouluaatto




Jouluaatto vietettiin mummolassa. Syötiin ja joulupukki kävi. Osa lahjoista oli jätetty kotiin kuusen alle odottamaan. Lasten riemu on parasta joulussa.

lauantai 24. joulukuuta 2011

Aattoyönä



Hipsitään villasukat jalassa pitkin tupaa. Syödään pari suklaata etukäteen ja nautitaan hiljaisesta kodista, kun muut nukkuvat. Huomenna taas tohinaa ja touhua. Ihanaa ja rauhallista Joulua kaikille!

p.s. tontuilla oli niin kiire viimeiset päivät, etteivät he ehtineet tuoda mitään tehtäviä tai palkintoja lapsille. Sen sijaan lapset ovat saaneet aika vapaasti käyttää vanhaa nintendoa pari päivää...

torstai 22. joulukuuta 2011

Joulukalenteri: 21. päivä


Tontut pääsivät ikkunoihin ja oviin.

Joulukalenteri: 20. päivä



Joulukuusi sai loput koristeet oksilleen. Tänä vuonna eräs tonttu piilotti ensin ne hopeiset nauhat sekä latvatähden, kun ne on rumia...

Joulukalenteri: 19. päivä


Kuusi tuli sisälle ja sai kynttilät oksilleen.

maanantai 19. joulukuuta 2011

Joulukalenteri: 18. päivä



Eilen tontun apulainen oli niin väsynyt, että lapsille ei tullut mitään palkintotehtävää. Tosin tehtävänä oli rakentaa pikkulegoista jotain ja kyllä pojat saivat vähän pelatakin, niin eiköhän siinä ollut palkintoa kerrakseen. Jos se isotonttu tänään jaksaisi auttaa tätä äititonttua ja kantaisi kuusen sisälle...

sunnuntai 18. joulukuuta 2011

Joulukalenteri: 17. päivä




Eilen lapset pääsivät viettämään elokuvailtaa palkintotehtävän muodossa. Kuvia en ottanut, joten laitoin nyt tähän kuvia meidän joulupaketeista, jotka alkuviikolla paketoin pienten lasten nukkuessa yön hämärässä.

lauantai 17. joulukuuta 2011

Joulukalenteri: 16. päivä


Tänään oli tonttuaskartelua. Molemmat pojat teki kaksi eli neljä noita tonttuja meillä nyt on yhteensä.

torstai 15. joulukuuta 2011

Joulukalenteri: 15. päivä


Tonttu toi palkintotehtävän vähän väärään aikaan, kun juuri silloin tuli lasten lempiohjelma eli oktonautit. Sain sitten koristella kranssin ihan yksinäni. Hankin ihan yksinkertaiset koristeet, kun luulin lasten koristelevan kranssin. Tuli siitä silti ihan hyvä. Tuholainen kävi sitten viemässä sen kuistin oveen.

Joulukalenteri: 14.päivä




Pojat pääsi koristelemaan keittiön ikkunoita. Tuholainen piirsi vihaisen/surullisen tontun. Kysyin miksi. "No koska kettu söi joulupukin".

keskiviikko 14. joulukuuta 2011

Joulukalenteri: 13. päivä



Poikien tehtävänä oli laittaa isin kanssa terassin kaiteelle valoköynnös. Palkintona oli kauan odotettu piparien leivonta. Ja koska edelleen olemme Kirppusen kanssa vehnäherkkiä, niin piparitkin tehtiin Pellingin Joulu -kirjan ohjeella. Mä kun en ihan kauheasti tykkää käyttää edes gluteenittomia jauhoja. Pitää vielä tehdä toinen satsi ja laittaa himpun verran enemmän makeutusta tai sitten mukaan vähän vaikka muscovado-sokeria. Nyt käytin steviaa.

maanantai 12. joulukuuta 2011

Joulukalenteri: 12. päivä



Tämän päivän tehtävän meni vähän plörinäksi, kun me lähdettiin miehen ja esikoisen kanssa kaupunkiin; miesväki lääkäreille ja minä jouluostoksille. Vaikka lapset eivät niitä tehtäviä ehtinetkään suorittamaan, niin silti tonttu toi palkintotehtävän joulukalenteriin, joka oli tänään jouluvalojen laitto sisälle. Tarkoitus oli, että olisi ostettu terassin kaiteillekin valosarja, mutta se unohtui. Huomenna sitten.

sunnuntai 11. joulukuuta 2011

Joulukalenteri: 11.päivä




Tänään joulukalenterista tuli palkinnoksi lihapullien tekeminen jouluksi. Joululihapullat eroaa arkipullista, siten, että ne paistetaan pannulla. Arkena paistan lihapullat aina uunissa. Esikoinen ei jaksanut osallistua, mutta Tuholainen pyöritteli ahkerasti lihapullia ja minä sitten paistoin ne. Taikina oli jotain tähän suuntaan:

1,8 kg sika-nautajauhelihaa
1 sipuli pilkottuna ja kuullotettuna
2 isoa valkosipulinkynttä
loraus kermaa
mantelijauhoa 2-3 rkl
juustoraastetta
2 munaa
mausteita: suolaa, valko-ja mustapippuria, chiliä, paprikaa, yrttejä

Aika monta lihapullaa ehdittiin nyt jo syömään. Voissa paistetut lihapullat nyt on vaan niin hyviä.

Joulukalenteri: 10. päivä







Eilen päivän tehtävien jälkeen pojat pääsivät metsäretkelle. Kirppusen piti jäädä kotiin päiväunille. Tie oli osittain jäässä, osittain loskassa. Vettä satoi koko ajan vähän. Metsässä ei sitten lunta ollut yhtään. Tuholainen keräsi käpyjä askarteluja varten. Löysimme myös suppilovahveroita. Eväshetken vietimme kuusen alla kaakaota juoden. Pojilla oli myös suklaata mukana. Kauan emme metsässä olleet ja kun tulimme kotiin, kaikilla oli kengät, sukat ja housut ihan märät.

perjantai 9. joulukuuta 2011

Joulukalenteri: 9. päivä






Tänään pojat saivat koristeella huoneensa jouluikseksi, kun olivat ensin siivonneet siellä. Tällä(kin) kertaa kävin vanhanaikaisesti, eli äiti siivosi ja lapset nautti palkinnosta eli koristelusta.