sunnuntai 31. maaliskuuta 2013

Hyvää pääsiäistä!



Porkkanakeittoa, avokadopastaa, mango-juustokakkua, suklaamunia, aurinkoa, valoa. Niistä on tämä päivä tehty. Lumien sulamista odotellessa toivon, että uneni, jossa jää ja lumi olivat maassa koko kesän, ei toteudu.

lauantai 30. maaliskuuta 2013

Apinoita



Kävin ostamassa Eurokankaasta vuorikangasta Kirppusen kevättakkiin. Samalla mukaan tarttui kolme erilaista trikookangasta; tarkoituksena on ommella yöpukuja. Ensimmäinen yöpuku valmistui ja käyttäjä itse on ainakin tyytyväinen. Kaavat on Ottobre -lehdistä; paita 104 cm, housut 98 cm, mutta lahkeita on pidennetty 5cm. Kangas vaikuttaa hyvältä, edes pari pesukertaa ei ole saanut saumoja kiertämään.

sunnuntai 24. maaliskuuta 2013

Välitila



Jämälangoista valmistui miehelle kirjoneulesukat. Kirjoneuleohje on Novitan syksy 2012 -lehdestä, muuten ohje on omasta päästä. Näissä sukissa kirjoneule tehtiin silmukoita nostamalla eli yhdellä kerroksella neulotaan yhdellä langalla kerrallaan. Kantapää ja kärki on neulottu kaksinkertaisella langalla, koska meidän lattia hajottaa sukat ennätysnopeasti. :/

sunnuntai 10. maaliskuuta 2013

Malva



Siskontyttö tarvitsi uuden pipon ja minä tietenkin lupautusin neulomaan sellaisen. Alunperin pipon piti valmistua joululahjaksi, mutta lanka loppui kesken, enkä ehtinyt enää ostamaan lisää. Lankana pipossa on Zitron nimbus ja ohje on tästä kirjasta. Mallina kuvissa toimii Kirppunen.