maanantai 10. helmikuuta 2014

Hattara




Hattara -pitsibaktus valmistui ystävälle joululahjaksi. Näin "talvella" sitä voi käyttää sisätiloissa, keväämmällä ulkonakin, kun villakaulahuivi on jo liian lämmin. Tavoitteena olisi tehdä itsellekin samantapainen ennen kuin kevät tulee.

Hattara -pitsibaktus
Lanka: Katia Bombay: 88g
Ohje: Baktus/Oma

maanantai 3. helmikuuta 2014

Ufoja



Esikoisen viime talvena valmistuneesta villatakista puuttui vetoketju. Se olikin hyvä syy laittaa se vuodeksi kaappiin odottamaan, ommella vetoketju ja huomata, että se ei ollut edes vaikeaa, ja sen jälkeen huomata, että villatakki onkin jo pieni. Onneksi keskimmäinen lapsista voi käyttää sitä, ei ehkä tänä talvena, mutta ensi talvena, jos on kylmiä päiviä.

Oliivi- villatakki:
Lanka: Novita 7veljestä ruskea ja vihreä yht. 355g
Ohje: Novita Talvi 2009





Tämä villatakki olikin sitten oikea kompastuskivi. Ohje näytti ja tuntui helpolta ja ajattelin tehdä villatakin ihan äkkiä, sellaisena välityönä, lankakin kun löytyi varastosta. Pidemmälle neuloessa huomasin, että ei se niin yksinkertainen ollutkaan ja viimeistelyvaiheessa kyllästyin ja jätin työn odottamaan. Tämä työ ei kauhean kauan kuitenkaan marinoitunut, koska päätin, että se on tehtävä loppuun. Lopputuloksena ihan siedettävän näköinen ja oloinen, jopa lämmin villatakki. Lankamenekkiä hieman ihmettelen, kun ohjeessa oli, että xs-kokoon menisi 550g ja itse sain kulumaan vain 275g.

Mutkikkaita Polkuja -villatakki
Lanka: Novita polku punajuuri 275g
Ohje: Novita Talvi 2011