lauantai 13. joulukuuta 2014
keskiviikko 3. joulukuuta 2014
4. joulukuuta
Joulukorttitalkoot käyntiin! Pienimmät lapset hoitivat meillä askartelun; vanhoista joulukorteista leikattiin kuvia, jotka liimattiin valmiille korttipohjille, jotka kävin ostamassa. Koristellaan tarvittaessa tarroilla. Helppoa ja nopeaa.
Tunnisteet:
askartelua ja muuta näperrystä,
joulukalenteri
3. joulukuuta
Tänään on hyvä päivä väritellä jouluisia kuvia lasten kanssa. Itse tulostin kuvat täältä. Osasta kuvia keskimmäinen haluaa tehdä joulukortteja sukulaisille.
Tunnisteet:
askartelua ja muuta näperrystä,
joulukalenteri
tiistai 2. joulukuuta 2014
2. joulukuuta
Taatelikakku
Jouluun kuuluu ehdottomasti taatelikakku. Tämä ei ole kummankaan lapsuudenkodista tullut perinne, vaan ihan meidän oma lisä joulun kahvipöytään. Muutamia reseptejä olen kokeillut, mutta tämä on kaikista paras. Yksi kakku syötiin heti, toinen meni pakkaseen odottamaan joulunpyhiä. Itse käytin kakkuun intiaanisokeria ja speltjauhoja.
Seijan taatelikakku
1½-2 l kakkuvuoka
1½ dl vettä
1 pkt taateleita (n. 300 g)
200 g voita
2 munaa
2-3 dl sokeria
½ dl kermaa tai maitoa
n.4½ dl Erikoisvehnäjauhoja
1 tl ruokasoodaa
1 tl leivinjauhetta
1-2 tl vaniljasokeria
Leivitykseen:
voisulaa tai margariinia
Korppujauhoja
Kiehauta vesi ja taatelit kattilassa. Lisää voisula seokseen ja munat yksitellen ja sekoita. Oikein kuohkea kakku tulee, kun kiehautetut taatelit jäähdytetään sähkövatkaimella sekoittaen. Lisää taikinaan sokeri, kerma tai maito sekä vehnäjauhot, joihin on sekoitettu sooda, leivinjauhe ja vaniljasokeri. Sekoita varovasti tasaiseksi taikinaksi.
Kaada taikina korppujauhoilla leivitettyyn kakkuvuokaan. Paista 175-asteisen uunin alatasolla 45 min-1 tunti.
Jouluun kuuluu ehdottomasti taatelikakku. Tämä ei ole kummankaan lapsuudenkodista tullut perinne, vaan ihan meidän oma lisä joulun kahvipöytään. Muutamia reseptejä olen kokeillut, mutta tämä on kaikista paras. Yksi kakku syötiin heti, toinen meni pakkaseen odottamaan joulunpyhiä. Itse käytin kakkuun intiaanisokeria ja speltjauhoja.
Seijan taatelikakku
1½-2 l kakkuvuoka
1½ dl vettä
1 pkt taateleita (n. 300 g)
200 g voita
2 munaa
2-3 dl sokeria
½ dl kermaa tai maitoa
n.4½ dl Erikoisvehnäjauhoja
1 tl ruokasoodaa
1 tl leivinjauhetta
1-2 tl vaniljasokeria
Leivitykseen:
voisulaa tai margariinia
Korppujauhoja
Kiehauta vesi ja taatelit kattilassa. Lisää voisula seokseen ja munat yksitellen ja sekoita. Oikein kuohkea kakku tulee, kun kiehautetut taatelit jäähdytetään sähkövatkaimella sekoittaen. Lisää taikinaan sokeri, kerma tai maito sekä vehnäjauhot, joihin on sekoitettu sooda, leivinjauhe ja vaniljasokeri. Sekoita varovasti tasaiseksi taikinaksi.
Kaada taikina korppujauhoilla leivitettyyn kakkuvuokaan. Paista 175-asteisen uunin alatasolla 45 min-1 tunti.
maanantai 1. joulukuuta 2014
Joulukalenteri: 1. joulukuuta
Tervetuloa Tiikerinliljan joulukalenteriin. Täältä löytyy jouluaattoon asti jokaiselle päivälle jotain pientä tekemistä, mikä valmistelee joulun tuloa tavalla tai toisella. Joka päivä en lupaa päivittää kalenteria (vauva ei ole vieläkään syntynyt, laskettu aika oli ja meni, mutta joinakin päivinä saattaa tulla sitten kaksi postausta kerralla. :)
Joulukuun ensimmäinen päivä on hyvä aloittaa neulomalla joulusukat itselle tai miksei lahjaksikin. Malli on helppo Fructose socks. Itse käytin lankana punaista, joulunväristä 7 veljestä. Tosin mikä tahansa vahvuudeltaan samanlainen lanka käy hyvin. Itsellä näiden sukkien neulomiseen ei mennyt kauan aikaa, ehkä viikko.
"Puolukka-sukat"
Lanka: Novita 7 veljestä tummanpunainen 99g
Ohje: Ravelry (fructose socks)
Tilaa:
Blogitekstit (Atom)