torstai 29. tammikuuta 2015

Kasvivärjättyjä



Tämä villatakki on tehty jo viime keväänä. Lankana kasvivärjättyä woolia. Ohje on dropsin sivulta, en muista mikä. Kuitenkin hyvin rankasti muokattuna.
Tavoitteena oli tehdä löysä villatakki, johon mahtuu sisälle niin raskausmaha kuin raskauskilotkin. Viimeisillä viikoilla maha ei enää mahtunut, mutta kilot mahtuu -vieläkin.

"Pilke"

Lanka: kasvivärjättyä woolia: 399g
*koivu 65g
*sipulinkuori 43g
*sipuli jälkiväri 44g
*sininen lupiini 44g
*lupiinin varret ja lehdet 38g
*punasipuli 82g
*nokkonen 24g
*koivu+ rautavihtrilli 36g
*lupiinin varret+rautavihtrilli 23g

Ohje: drops muokattuna






Tämä villatakki on neulottu sipulinkuorilla värjätystä cascade 220 -langasta. Ohje on myös dropsin sivuilta. Tein pienimmän koon, joten tämä saa jäädä hetkeksi kaappiin odottamaan mun pienenemistä; tähän ei raskauskilot mahdu. Tämäkin valmistui jo viime vuoden puolella.

"Okra"

Lanka: sipulinkuorilla värjätty cascade 220: 325g
Ohje: drops

maanantai 26. tammikuuta 2015

Pipo kireellä?



Tein pari pipoa; toisen itselleni, toisen miehelle. Tosin miehen pipo jäi kuitenkin mun käyttööni. Molemmissa on lankana Novitan Puroa. Harmi, kun tuota lankaa ei enää myydä, oli Novitan langoista mun lempparia. Vihreän pipon ohje on Novita-lehdestä, tein lasten koon ja silti se on aika iso mulle. Punaisen pipon ohje on netistä, hieman muunneltuna.

"Ingrid" -pipo

Lanka: Novita puro, lehto: 81g
Ohje: Novita-lehti: syksy 2009

"Tuli" -pipo

Lanka: Novita puro, takkatuli:59g
Ohje: Jacques Cousteau muunneltuna.

maanantai 19. tammikuuta 2015

"Rento"


Vuoden ensimmäinen neuletyö on valmis. Kasvivärjättyjä lankoja pitää saada kulutettua ennen kesää, joten päätin tehdä villapaidan niistä. Ajatuksena oli mahdollisimman helppo ja rennon oloinen paita. Ohje löytyi lopulta dropsin sivuilta, vähän kyllä jännitti toimisiko ohje eri langalla. Tein varmmuden vuoksi pienimmän koon mukaan, ettei lanka lopu ainakaan kesken. Kun työ oli valmis, lankoja jäi vielä ylikin ja huomasin, että paidasta olisi hyvinkin voinut tehdä vielä pienemmän.

"Rento"

Lanka: kasvivärjättyä woolia: 260g
*koivu: 90g
*sipuli: 85g
*koivu + rautavihtrilli: 85g

Ohje: Drops Mistral