maanantai 25. toukokuuta 2015

Lacy Baktus


Akuuttiin keväthuivipulaan valmistui huhtikuussa lacy baktus. Tämä on ollut päällä ulkona, mutta lanka on sen verran mukavan tuntuista, että tätä voi pitää myös sisätiloissa. Huivi oli helppo ja nopea neuloa ja luultavasti teen näitä vielä lisää, kunhan ehdin. Nyt puikoilla on jo neljäs nurmilintu, tosin niistä mikään ei tule itselle, vaan lahjaksi. (Yksi nurmilintu meni omalle äidille äitenpäiväksi.) Huivien jälkeen vuoroaan odottaa Casual Lace kevään sukujuhlia varten. Langatkin on jo tilattu. Onneksi vauva nukkuu yleensä pitkiä päivunia, eikä valvota öisinkään, niin ehdin neuloa.

"Lacy Baktus"

Lanka: Sublime Egyptian cotton, vihreä: 95g
Ohje: Lacy Baktus
Ravelryssa

maanantai 18. toukokuuta 2015

Ruoste


Tämä neuletakki on ollut to do -listalla siitä saakka, kun näin ohjeen Käsityölehdessä eli vuodesta 2010. Tänä keväänä sain kuitenkin vasta aikaiseksi neuloa kyseisen takin. Ohjeen mukaista lankaa en löytänyt, joten tein neuletakin cascaden langasta, joka on yksi lempilangoistani. Yleensä suosin keltaista tai vihreää väriä, mutta tällä kertaa päätin tilata jotain ihan muuta, joten valintani ostui ruosteenpuneiseen lankaan. Tykkään kovasti tuosta väristä.

Neuleen ohjetta seurasin vain alussa; silmukkamäärä on sama kuin ohjeessa, sekä kuvioinnit (palmikko, ainaoikein- ja helmineule), mutta muuten tein aika rankasti muutoksia. Neuloin takin pyörönä kainaloihin saakka, sen jälkeen neuloin hihat pyörönä ja yhdistin hihat raglankavennuksilla vartalo-osaan. Päätin kesken työn lisätä myös pituutta, koska takki vaikutti liian lyhyeltä, vaikka itsekin olen lyhyt. Taitaa vaan mulla olla kuitenkin selkäosa pidempi kuin jalat. Kavennukset takin yläosassa tein ihan omasta päästä. Takaosaan tein muutaman lyhennetyn kerroksen, jotta selkäosa olisi vähän korkeampi. Vähän pelkäsin, että joudun purkuhommiin, mutta ihan hyvin se kuitenkin onnistui. Kauluksen tein ainaoikein neuleella ja päättelyt i-cord -päättelyllä. Lopputulokseen olen tyytyväinen.

"Ruoste"

Lanka: Cascade 220 heathers provence: 393g
Ohje: Suuri Käsityölehti 8/2010
Ravelryssa

sunnuntai 17. toukokuuta 2015

Villahousuja -taas


Nämä Curly Purlyt on tehty jämälangoista. Toimii erityisen hyvin yövilliksinä.

"Curly Purlyt"

Lanka: yht. 76g
cascade 220 vihreä: 20g
cascade 220 sipulinkuorella värjätty: 4g
puro takkatuli: 4g
puro lehto: 19g
huopanen sininen: 15g
zitron loft valkoinen: 14g

Ohje: Curly Purlyt

Ravelryssa



Nämä olivat kovanonnen villahousut. Vauva ehti kerran pitää näitä, sitten ne piti pestä. Laitoin villikset pesukoneeseen illalla odottamaan aamua, ajatuksena, että pesen ne sitten. Aamulla olin unohtanut, että villahousut ovat koneessa ja laitoin koneeseen mustaa pyykkiä 60 asteeseen. Lopputuloksen voitte arvata...

"Tiuhtis-villahousut"

Lanka: yht. 86g
Patons wool merino keltainen: 68g
patons wool merino vihreä: 18g

Ohje: Tiuhtis-villahousut

Ravelryssa