keskiviikko 23. helmikuuta 2011

Itsetehtyä osa 1


Olen jo pitkään halunnut tietää, mitä suuhuni laitan ja ennen kaikkea, mitä syötän lapsilleni. Esikoinen on jo koulussa ja joutuu syömään "laitosruokaa", joka minun mielestä on kaukana hyvästä ja terveellisestä. Kotona sitten pyrin tekemään kaiken itse. Valmisruokia meillä ei käytetä. Nakkeja ja makkaraa syödään joskus, mutta nekin on Vatajan tuotteita. Luomua haluaisin ostaa enemmän, mutta valitettavasti vastaan tulee hinta. Kolmen lapsen kotiäitinä ei vain ole varaa ostaa kaikkea luomuna. Nyt tosin siirryttiin kokonaan luomumaitoon, koska meillä ei maitoa juo kuin pojat ja mies.

Nyt minulle on tullut tarve kokeilla itse kaikkia ruokia, mitä yleensä ostan kaupasta valmiina. Ensimmäisenä kokeilussa oli pesto. Siihen tuli

tuoretta basilikaa
pinajansiemeniä
oliiviöljyä
parmesania
suolaa
pippuria

Tätä pestoa laiton broilerlasagnen joukkoon (tai mies laittoi, kun teki ruoan).

Kokeilut jatkuu...

2 kommenttia:

  1. Olet kyllä niiiiin viitseliäs! :D Meillä syödään aika paljonkin valmisruokia, varsinkin kalapuikkoja. Tietty paljon teen itsekin, mutta ei ole mitään ehdotonta linjaa. Luomussa meilläkin tulee vastaan hinta. Ehkä sitten kun olen taas töissä, voin sitäkin osastoa paremmin suosia. Toki nyt on hyvät mahdollisuudet viljellä itse ruokaa, ja sehän on sitten ihan taattua luomua. :)

    VastaaPoista
  2. Sen huomaa olotilassa, kun syö huonosti tai prosessoitua ruokaa.

    VastaaPoista