maanantai 23. heinäkuuta 2012

Orvokit

Sain vihdoinkin valmiiksi toukokuussa aloitetut Orvokki-sukat. Alkukesästä neulomisinto oli kadoksissa, osittain varmaan raskaan työn takia. Kesäloman alkaessa oli enemmän intoa neuloa itse värjätyistä langoista. Niistä tehty villatakki tulee esittelyyn, kunhan jaksan päätellä langanpäät ja ommella napit.

Nämä sukat on tehty Novitan Polku-langasta; värinä paprika. Ohje on Novita syksy 2011 -lehdestä, hieman muutettuna. Sukat ylettyvät polven yli, mutta pysyvät siellä aika huonosti, olisi pitänyt tehdä pienemmällä silmukkamäärällä alusta asti. Nilkasta alaspäin silmukkamäärä onkin neljä silmukkaa pienempi kuin ohjeessa. Nyt pitäisi löytää joku kiva hame, jonka kanssa näitä sukkia voisi käyttää. Housujen kanssahan ne eivät pääse oikeuksiinsa.

2 kommenttia:

  1. Tosi kivat sukat! Pitäisikin tehdä itsellekin taas syksyä varten. pitkävartiset sukat on ihania! :) kaunis tuo langan väri.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Lanka oli tosi ohutta ja ensimmäisessä sukassa näkyykin aikamoisia reikiä puikkojen vaihtumiskohdassa. Toinen sukka onnistui paremmin. :)

      Poista