lauantai 17. lokakuuta 2015

Villaa vauvalle


Syksyksi/talveksi tarvitaan villaa lämmittämään. Ensimmäiseksi valmistui Aviatrix kuopukselle. Ensin siitä meinasi tulla liian pieni (ts vastasyntyneen koko), purin ja aloitin alusta. Valmis hattu on ehkä hieman liian iso, mutta en jaksanut enää aloittaa alusta. Alla pidetään kuitenkin kypärämyssyä. Lanka on Katian merino effectiä ja se on ostettu viime kesänä Piikkopirrasta. Menin muuten vaan katsomaan, minkälainen kyseinen kauppa on, enkä tietenkään voinut lähteä tyhjin käsin sieltä pois. Tarttui sieltä mukaan enemmänkin lankaa...

"Aviatrix"

Lanka: Katia merino effect, vihreä: 41g
Ohje: Aviatrix
Ravelryssa


Aviatrixin kanssa piti tietysti saada samantyylinen villapuku. Sopivaa ohjetta ei löytynyt, joten piti soveltaa omasta päästä. Apua katsoin täältä ja täältä. Lankaa ei tietenkään ollut kuin pieni mytty jäljellä, joten lähetin miehen ostamaan lisää. (Itse asiassa mies joutui käymään lankaostoksilla kahteen kertaan, kun en osannut ekalla kerralla arvioida kulutusta). Lopulta puikoilta valmistui juuri sopivan kokoinen villapuku. Napit sain ystävän nappivarastosta. Olen erittäin tyytyväinen lopputulokseen.

"Metsäläinen"

Lanka: Katia merino effect, vihreä: 265g
Ohje: Oma
Ravelryssa

(Nimi "Metsäläinen" tulee Kirsi Kunnaksen runosta "Tiitiäisen tuutulaulu". Langan väri muistuttaa mielestäni Menninkäistä, ja minulla oli tapana sanoa kuopusta vauvana menninkäiseksi, koska hänellä on menninkäiskorvat.)


Lapaset tarvitaan tietysti myös. Näitä jouduin purkamaan niin monta kertaa, etten enää pysynyt edes laskuissa. En millään meinannut saada sopivan kokoisia aikaiseksi. Pääasiassa näitä käytetään päiväunilla sekä automatkoilla.

"Lapaset"

Lanka: Katia merino effect, vihreä: 32g
Ohje: Oma
Ravelryssa


Lopuksi vielä villasukat. Nämä tein eri langasta, vähän väriä kokonaisuuteen. ;) Lankana on sipulinkuorilla värjättyä 7 veljestä, mutta kun se ei ihan riittänyt kahteen sukkaan, piti kärjet tehdä sinapinkeltaisesta seiska veikasta.

"Rye-sukat"

Lanka: 7 veljestä: 44g
*sipulinkuori: 34g
*sinapinkeltainen: 10g
Ohje: Rye
Ravelryssa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti