perjantai 7. tammikuuta 2011

Vuonna 2011Oman elämän remontti alkoi jo viime vuoden puolella. Koska isot ja nopeat muutokset saavat minussa aikaan vain ahdistusta, päätin aloittaa pikkuhiljaa. Ensimmäisenä tehtävänä minulla oli muistaa rasvata jalat nilkoista alaspäin joka aamu ja ilta. Seuraava tehtävä oli muistaa harjata hiukset joka aamu, eikä pelkästään silloin, jos lähden ihmisten ilmoille. Joka viikko otan itselleni uuden tehtävän ja ne todellakin ovat ihan pieniä juttuja. Ajattelin, että jos aloitan hiljakseen, niin niistä asioista tulee rutiineja, eikä niitä tarvitse sen enempää ajatella, kunhan tekee vaan. Sitten kun olen saanut itseni pitämään huolta itsestäni, voin siirtyä vaikeampiin tehtäviin, kuten miten pidän kodin siistinä, niin ettei kerran kuussa tarvitse käyttää kolmea päivää kaaoksen siistimiseen.

Uudenvuodenlupauksia tein yhden; meidän ruokalistasta löytyy tästä lähtien kaksi kertaa viikossa kasvisruokaa. Näin ollen viikon aikana on yksi broileripäivä, kaksi kasvispäivää, kaksi kalapäivää, yksi lihapäivä ja yksi keittopäivä.
Lisäksi ajattelin tehdä samoin, kun Nipsutin ja laittaa ylös kaikki uutena ostetut tavarat. Tähän ei lasketa ruokia, lamppuja, pesuaineita tms.

Tänään oli kivaa, kun sain siivota rauhassa joulun pois. Miesväki oli kylässä koko päivän ja kirppunen nukkui pitkät päiväunet.

1 kommentti:

  1. Oli muuten varsin avartavaa laittaa muistiin kaikki uutena ostetut tavarat. Vaikka vuoden sijaan toteutin tätä vain puolet ajasta. Tuli jo kaupassa mietittyä tarvitsenko oikeasti tätä. Teen varmasti uudelleen, kunhan vauva kasvaa ja talo on valmis. =)

    VastaaPoista