tiistai 30. maaliskuuta 2010

Kaikkea pientä







Laitettiin poikien kanssa uudet pääsiäisruohot kasvamaan. Isompi laittoi rairuohoa ja ohraa sekaisin. Pienempi pelkkää rairuohoa. En tiedä, ehtivätkö pääsiäiseksi, mutta sitten ne saa olla kevätruohoja. Kevät tulee ja pikkuhiljaa on pitänyt miettiä lasten kevätvaatteita. Lähinnä haalareita. Esikoisella on syksyllä ostettu puku sekä takki ja housut, toivottavasti ne mahtuu vielä. Keskimmäisellä on jemmassa esikoisen vanha puku, mutta luultavasti hankin vielä toisen. Kuopukselle löytyi kirppareilta kaksi pukua; Remu ja Jonathan. Olen ylityytyväinen niihin. Kerrankin löysin kunnon puvut ja kohtuuhintaan. Kirppareilta löytyi myös paljon muuta. Tässä tyttönen esittelee uuden froteisen Veikkaneuleen mekkonsa. Marimekon päärynäbodykin on kirppislöytö, tosin ostettu jo odotusaikana.

perjantai 12. maaliskuuta 2010

Perjantai





Perjantait on kivoja päiviä. Yleensä silloin on mahdollisuus lähteä johonkin -joko yksin tai sitten koko perheen voimin. Miehellä on perjantaisin vapaapäivä. Tänään käytiin lähikaupungissa kahden nuorimman lapsen kanssa ostamassa kuopukselle vaatteet 1-vuotiskuvaan sekä mun lempikaupassa Ruohonjuuressa. Ruohonjuuresta piti hakea vain valkosipuliraetta tai -rakeita, miten sen nyt haluaakin sanoa, mutta mukaan tarttui myös shampoota, sappisaippuaa, kookosöljyä ja imetysteetä. Kookosöljystä olisi tarkoitus valmistaa raakasuklaata. Imetysteetä ostin, kun se oli tarjouksessa. Niin, kyllähän mä vielä imetän tuota kuopusta ja aion imettääkin vielä pitkään, eli ei se ihan turha ostos voinut olla. Sitä paitsi, se on aika hyvää. =)

Kaupungilla kävely oli 3-vuotiaan mielestä varmaan ihmeellinen kokemus. Niin harvoin kuitenkin käydään. Piti ihmetellä paikallisbusseja ja ambulanssikin nähtiin ja vieläpä hälytysajossa. Meinasi poika pysähtyä keskelle suojatietä, kun kuuli piipaa-äänen. Kädestä ei olisi saanut pitää ollenkaan kiinni. "Ite lälelee", kuului vähän väliä, kun yritin vaivihkaa pitää takista kiinni. Kotimatkalla poika nukahtikin autoon ja kotona jäi sitten heti ulos leikkimään, eikä mennyt enää päiväunille. Iltapäivällä piti pitää lepohetki lattialla tyynyjen seassa.