maanantai 11. heinäkuuta 2011

Kesän satoa




Kesän ensimmäiset mustikat, metsämansikat ja esikoisen kanssa tehty mansikkakakku. Kesän parhaita hetkiä.

Mansikkakakun ohje on omasta päästä. Jaan sen teidän kanssa, se oli hyvää.

Pohja:

4 munaa
1-1½ dl ruokosokeria
1 dl kookosjauhoa
2 tl leivinjauhetta

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja lisää munavaahtoon. Kaada voideltuun ja jauhotettuun vuokaan. Itse käytin irtopohjavuokaa. Paista 175 asteessa, kunnes pohja on kauniin ruskea.

Kostutus:
maitoa ja aitoa vaniljaa

Täyte:

2 dl kermaa
1 prk smetanaa
ruokosokeria
aitoa vaniljaa
mansikkaviipaleita

Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää smetana. Mausta ruokosokerilla ja vaniljalla. Levitä täyte jäähtyneen ja kostutetun pohjan päälle. Lado päälle mansikkaviipaleita.

Päälle:

2 dl kermaa
ruokosokeria
vaniljaa

Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta maun mukaan ruokosokerilla ja vaniljalla. Koristele mansikoilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti