tiistai 2. joulukuuta 2014

2. joulukuuta

Taatelikakku


Jouluun kuuluu ehdottomasti taatelikakku. Tämä ei ole kummankaan lapsuudenkodista tullut perinne, vaan ihan meidän oma lisä joulun kahvipöytään. Muutamia reseptejä olen kokeillut, mutta tämä on kaikista paras. Yksi kakku syötiin heti, toinen meni pakkaseen odottamaan joulunpyhiä. Itse käytin kakkuun intiaanisokeria ja speltjauhoja.

Seijan taatelikakku

1½-2 l kakkuvuoka
1½ dl vettä
1 pkt taateleita (n. 300 g)
200 g voita
2 munaa
2-3 dl sokeria
½ dl kermaa tai maitoa
n.4½ dl Erikoisvehnäjauhoja
1 tl ruokasoodaa
1 tl leivinjauhetta
1-2 tl vaniljasokeria
Leivitykseen:
voisulaa tai margariinia
Korppujauhoja

Kiehauta vesi ja taatelit kattilassa. Lisää voisula seokseen ja munat yksitellen ja sekoita. Oikein kuohkea kakku tulee, kun kiehautetut taatelit jäähdytetään sähkövatkaimella sekoittaen. Lisää taikinaan sokeri, kerma tai maito sekä vehnäjauhot, joihin on sekoitettu sooda, leivinjauhe ja vaniljasokeri. Sekoita varovasti tasaiseksi taikinaksi.

Kaada taikina korppujauhoilla leivitettyyn kakkuvuokaan. Paista 175-asteisen uunin alatasolla 45 min-1 tunti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti